Jæren Traktorpulling

 

Det som i dag er Jæren Tractor Pulling ble i sin tid startet av en rekke medlemmer av Time Bygdeungdomslag (BU). Disse fikk det for seg i 1987 at de ville finne ut hvem som hadde den sterkeste traktoren.

Med godt mot, gode traktorer og noen tilhengere fulle med stein, så startet de en etter en med å trekke tilhengener opp en bakke på Bryne (det som i dag er veien opp mellom M44 og Rema 1000).

Til tross for null sikkerhet, ingen andre regler enn raskeste traktor opp bakken, så ble det oppdaget at dette fenget publikums interesse, og planene begynnte å utvikle seg drastisk.

Noen av de første som var med begynnte å lete etter et mer passende område hvor en faktisk kunne oppnå en form for sikkerhet, mens andre fant ut at det hadde vært bedre med egne EKTE tractor puller. I tillegg til dette, ble det også påstartet arbeid med å bygge en belastningsvogn som hadde noen flere mulighet for justering av motstand, i stedet for mer eller mindre steiner i en tilhenger.

Fra USA ble det fremskaffet informasjon om både pullere, belastningvogn, og bane, hvorpå disse opplysningene ble 'konvertert' til jærske planer. Året etter var bane, belastningsvogn og den første ekte pulleren på Jæren klar, og det første tractor pulling stevnet kunne avholdes på Håland industriområdet. 

 

Les mer på Jæren Traktorpulling sin hjemmeside ved å trykke her

 

Se film fra Jæren Traktorpulling ved å trykke her

 

 Smakebiter fra Traktorpulling, mai 2014:

 

 

 

Siste nytt fra Jæren Traktorpulling:

9. mai, 2014:

Velkommen til verdens kraftigste motorsport Brølende store og små motorer på Diesel, Bensin og Metanol. Utviklingen på Jæren har aldri vert så stor noen gang, og det er positivt. Lørdag kjører vi standard og sport klasser. Det er noen nykommere i sport-klassene, mens andre har brukt vinteren til modifisering. Vi opplever sport klassene i et stadig voksende nivå, det rekrutteres 2 – 3 traktorer hvert år i dette nivået. Disse er videre utviklet traktorer som har kjørt standard di seneste år. Lørdag kjører en rekke Modifisert\kompakt Diesel 600 kg fra inn og utland.Søndag er det 1. runde i Norges-cupen.